Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?
Dişlerinizdeki lekeler çok inatçı değilse ve sıradan bir renklenme ise klinikte ortalama 1 saatlik süre yeterlidir. Evde yapılan diş beyazlatmalarında ise ortalama 1 haftada olumlu sonuçlar vermektedir.
Dişler beyazlığını neden kaybeder?
Dişlerimizin renklerini kaybetmesinde özellikle yediklerimiz ve içtiklerimiz çok önemlidir. İçerisinde renklendirici bulunan bütün içecekler, vişne suları, kırmızı şaraplar, nar suları bunların hepsi dişlerimizin renklenmesinde etkilidir. Ayrıca içerisinde kafein olan çay ve kahve de dişlerimizi çok fazla renklendirir. Aynı zamanda çay ve sigara, özellikle sigara ve kahvenin birlikte alınması dişlerdeki renklenmeyi hızlandırır.
Diş beyazlatmadan sonra nelere dikkat edilmelidir?
Sabah akşam dişlerimizi düzenli fırçalamalıyız. Dişlerin arasında oluşan renklenmeleri engellemek için diş ipi kullanmalıyız. Çok fazla sigara, çay ve kahve tüketen kişilerin diş beyazlığını koruması için diş fırçalamaya daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir.
Diş beyazlatma sonrasında beyazlık ne kadar süre kalıcı olur?
Dişlerimizin boyanmasına neden olan ve içerişinde çok fazla gıda boyası olan, özellikle de koyu renk boyaları ile boyanmış gıdalardan kaçınması gerekmektedir. Özenli kullanım ve 1 aylık dönemde uygun diyetlerin yapılması sonucunda elde edilen beyazlık ortalama 2 yıl süre ile kendini koruyacaktır.
Diş Beyazlatma kimlere yapılabilir?
Hamile ve süt veren annelerde ve süt dişlerine diş beyazlatma yapılmaz. Dişlerinizde mineyi ve dentini ilgilendiren yapısal bozukluklar var ise beyazlatma işlemine yanıt vermezler. Dişlerinde kırık, çatlak ,hassasiyet olan kişilerde beyazlatma yapılmaz. Dişetleri çok fazla çekilmiş ve köklerin büyük bir kısmı açığa çıkmış kişilerde de diş beyazlatma yapılmaz.
Diş Beyazlatma Güvenli midir?
Diş beyazlatma, günümüzde etkinlik bakımından diş hekimi kontrolünde yapıldığı sürece kabul görmüş güvenilir bir yöntemdir.Yıllardır yapılan araştırmalar, beyazlatma yöntemlerinin hem güvenli hem de etkili olduğunu kanıtlamıştır.
Diş Beyazlatma Diş Hassasiyetine Neden Olur mu?
Beyazlatma işlemi sırasında bazen dişlerde soğuk sıcak hassasiyeti olabilir. Bu normaldir, kalıcı değildir, genellikle ertesi gün tamamen geçer.
Diş Beyazlatma yapılırken acı olur mu?
Diş beyazlatma sırasında ağrı duymazsınız. Şayet kullanılan jel dişetinize sızarsa bu durumda o bölgede yanma hissi olur. Böyle bir durumda o bölge su ile yıkanır ve hassasiyet giderilir.